2017-10-16

Do 26 października potrwa emisja certyfikatów inwestycyjnych PKO Strategii Obligacyjnych – fiz.

• Termin emisji serii K: 06-26.10.2017
  • Od momentu uruchomienia Funduszu, PKO TFI przeprowadziło 9 emisji jego certyfikatów inwestycyjnych

PKO Strategii Obligacyjnych to fundusz inwestycyjny zamknięty absolutnej stopy zwrotu, działający głównie w oparciu o instrumenty dłużne. Czynnikami, które wyróżniają to rozwiązanie na tle tradycyjnych funduszy obligacji są globalny zasięg, szerokie spektrum wykorzystywanych instrumentów jak również różnorodność strategii.

Zmiana wartości certyfikatu inwestycyjnego serii A funduszu PKO Strategii Obligacyjnych – fiz
od początku 2017 roku do 29.09.2017 roku wyniosła +1,65% (+1,77 - stopa zwrotu za 12 m-cy). Od dnia pierwszej emisji certyfikatów serii A, w lutym 2014 r. do dnia 29.09.2017 r. stopa zwrotu wypracowana przez Fundusz wyniosła +7,67%.

PKO Strategii Obligacyjnych – fiz jest dedykowany zarówno dla tych klientów, którzy szukają relatywnie przewidywalnych inwestycji i chcą budować swój portfel w oparciu o rozwiązania obligacyjne, jak i dla tych klientów, którzy chcą zdywersyfikować swój portfel funduszy akcyjnych o rozwiązanie dające większą stabilizację wyników portfela. Uwzględnienie Funduszu w portfelu pozwala na lepszą dywersyfikację inwestycji, a przez to zmniejszenie ryzyka zmienności całości aktywów.

Na koniec września br fundusz zarządzał ponad 570 mln zł.

Bieżąca emisja certyfikatów inwestycyjnych PKO Strategii Obligacyjnych – fiz potrwa do 26-go października br. Fundusz dostępny jest w Domu Maklerskim PKO Banku Polskiego.