2018-12-20

IKZE działające w ramach Pakietu Emerytalnego PKO TFI (IKZE+IKE) po raz kolejny znalazło się w czołówce w Rankingu IKZE 2018.

W Rankingu oceniano efektywność, koszty oraz szerokość oferty.

„Produkt z oferty PKO TFI może pochwalić się najniższymi opłatami za zarządzanie w całym zestawieniu (w ramach IKZE również oferowane są tańsze jednostki). Zaletą jest także wysoka efektywność zarządzania kapitałem oraz dostępność funduszy cyklu życia” – czytamy w treści Rankingu.

Pakiet emerytalny PKO TFI (IKZE+IKE) wykorzystuje obydwa trzecio-filarowe rozwiązania emerytalne dostępne na polskim rynku: Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego (IKZE) oraz Indywidualne Konto Emerytalne (IKE). Dodatkowo klienci otrzymują gotowe strategie inwestycyjne zmieniające się wraz z wiekiem klienta. Taka konstrukcja produktu sprawia, że inwestowanie jest proste, nie wymaga od Uczestników zaawansowanej znajomości rynku finansowego i konieczności zastanawiania się nad bieżącymi zmianami w portfelach.

Kilka dni temu w Rankingu IKE 2018 przeprowadzanym przez Analizy Online, IKE z PKO TFI, działające w ramach Pakietu Emerytalnego PKO TFI (IKZE_IKE) otrzymało tytuł „Najlepszego IKE”.

Pakiet Emerytalny PKO TFI (IKZE+IKE) funkcjonuje już od ponad 6 lat. W tym czasie prawie 165 tys. klientów zainwestowało ok. 1,2 mld zł.