2017-10-27

PKO Płynnościowy konsekwentnie utrzymuje bardzo dobrą formę i należy do najlepszych rozwiązań w grupie. Wyróżnia się nieszablonowym podejściem do zarządzania portfelem oraz szeroką paletą stosowanych narzędzi. Na uwagę zasługuje też wysoka jakość kredytowa produktu, wyższa niż u konkurencji. Rozwiązanie to wpisuje się w cel inwestycyjny klientów, którzy oczekują dużej płynności środków, a jednocześnie poszukują alternatywy dla lokaty bankowej. Oczekiwania realizowane są z nawiązką - wyniki przekraczają benchmark i oprocentowanie tradycyjnych produktów bankowych. Słabszą stroną są natomiast dość wysokie wahania na tle konkurencji, wynikają one jednak
w głównej mierze z dominującej roli wycenianych rynkowo papierów skarbowych. Dokonując bilansu zalet i wad utrzymujemy dotychczasową ocenę najwyższych 5 gwiazdek.

Pełna treść oceny: